Képtár

 

Egyre kedveltebbek vagyunk a pravoszláv karácsony idején

Publikált: 04/01/2013 közzétette: Turizmus online.

» Szépkártya információk
»» Általános információk
»» Elfogadóhelyeknek
»» Munkaadóknak
»» Munkavállalóknak

Hévízen már évek óta figyelmet fordítanak az orosz vendégek hagyományaira ebben az időszakban, a városban paroszláv karácsonyi programokat is szerveznek, többek között hagyományos paroszláv misét is. Hévíz lapunknak eljuttatott közleménye szerint  eddig négy charterjárattal érkeztek turisták a balaton közeli repülőtérre, a vendégek döntő többsége a városban tölti el az ünnepeket.

Az egyre nagyobb érdeklődésről számolt be lapunknak az oroszországi beutaztatással is foglalkozó egyik jelentős hazai utazási iroda, a Robinson Tours ügyvezetője, Jakócs György is. Az idei évben Moszvából, Szentpétervárról, Rosztovból, Jekatyerinburgból is jönnek járataik Sármellékre és Budapestre egyaránt, az vendégeket a Moskovia Airlines gépeivel juttatják el hozzánk több turnusban. December 29-én érkeztek meg az első charterek Moszkvából Sármellékre, és ezzel egy időben Budapestre is megérkeztek az első orosz vendégeik. A 150 fős kapacitású gépek szinte teljes kihasználtsággal közlekednek a két ország között.

Jakócs György elmondta, az idei időszakban érezhetően nagyobb az érdeklődés Magyarország iránt Szentpétervárról és Jekatyerinburgból, utóbbiból tavaly még nem indultak charter járatok. Rosztovból a tavalyihoz hasonló forgalomra számítanak a mostani pravoszláv karácsonykor is. 

Nehéz azonban összehasonlítani az idei érdeklődést a tavalyi évvel a Malév kiesése miatt, árulta el kérdésünkre az ügyvezető. Tavaly a Malév a menetrend szerinti járatai mellett sok sűrítő járatot is indított az időszakban, amelyek idén nem közlekednek. Így a tavalyi évben a moszkvai viszonylaton nem volt szükség charterjáratok indítására sem, a forgalmat ki tudták szolgálni a Malév járatai. A sok menetrend szerinti járat miatt tavaly vélhetően több orosz turista érkezett hozzánk, de egy jó részük átszálló utas volt. Most azok a vendégek, akik a charterjáratokkal érkeznek, nem utaznak tovább, mind nálunk töltik az ünnepeket. 

Hévíz tájékoztatása szerint a charterekkel eddig közel 600 vendég érkezett a Hévíz-Balaton Airportra, az orosz turisták döntő része Hévízen foglalt szállást magának.

Értékelés