Képtár

 

Fontos információ a szépkártyáról

Publikált: 25/02/2012 közzétette: Turizmus Panoráma Bulletin

» Szépkártya információk
»» Általános információk

SZÉP Kártya – kockázat nélkül!

2012.02.15. 18:17 | Turizmus Panoráma Bulletin

Valóban jobban jár mindenki a SZÉP Kártyával? Tényleg olcsóbb lesz a kártya elfogadása, mint az Üdülési Csekké? Hogyan lehet a falusi turizmusban is elfogadni egy kártyát? És egy kifőzdében? Praktikus kérdésekre válaszolunk.


Olcsóbbá és hatékonyabbá válhat a cafeteria juttatások rendszere Magyarországon. A korábbi élelmiszer-utalványokat az új rendszerben a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) által papír alapon vagy elektronikus formában kibocsátott Erzsébet-utalvány váltja fel a kedvezményes adózású juttatások között. A hideg élelmiszerek vásárlására felhasználható utalvány az idén meleg étkezés kifizetésére is fordítható.

A SZÉP Kártyával 2012-től a legkönnyebben és legolcsóbban használható ki a kedvezményes béren kívüli juttatási keret. A kártya teljes egészében felváltja az Üdülési Csekket, helyettesíti – és egyszerűbbé teszi – a korábban az egészségpénztáraknál elérhető rekreációs szolgáltatások kifizetését, átveszi a kulturális utalványok szerepét, és nem utolsó sorban meleg étkezésre is használható. A rendszer átalakulása óta folyamatosan érkeznek a munkáltatói igénylések a kibocsátókhoz, január végén – február elején már több mint 100 ezer munkavállaló rendelkezett SZÉP Kártyával – miközben az igénylések folyamatosan érkeznek a három kibocsátó pénzintézet, a K&H Bank, az MKB Bank valamint az OTP Bank erre szakosodott leányvállalataihoz. A korábban kiváltott, idén lejáró Üdülési Csekkek az év egészében, azaz 2012. december 31-ig felhasználhatóak – függetlenül attól, hogy milyen lejárati hónap szerepel rajtuk.

A SZÉP Kártyával az idén már minden meleg ételt kínáló vendéglátóhelyen lehet fizetni, de a fitnesz- és a wellness-klubokban, a múzeumokban, állatkertekben is használható. Lehet vásárolni vele színházjegyet, fürdőbelépőt, hajójegyet és sípálya-bérletet, de szoláriumra vagy szaunázásra is költhető a munkáltatótól kapott összeg. Természetesen a SZÉP Kártya eredeti céljának megfelelően a hazai szálláshelyeken, azaz hotelekben, panziókban, kempingekben, sőt a falusi túrizmusban is hatékony fizetőeszköz.

Miért jobb a SZÉP Kártya?
A SZÉP Kártya népszerűségének alapja, hogy mindenki számára olcsóbbá, egyszerűbbé teszi a cafeteria juttatások alkalmazását. A munkáltatók és a munkavállalók számára is díjmentes és ingyenes a kártya igénylése és használata, miközben a cégek számára az adminisztráció is jóval egyszerűbb, hiszen elegendő egyszer szerződniük, majd csak utalniuk kell a kívánt összegeket. A munkavállalók pedig egy olyan modern eszközt kapnak, amelynek biztonságosabb és egyszerűbb a használata.

Miért jobb az elfogadóhelyeknek?
A SZÉP Kártya elfogadása ma a legkisebb jutalékkal jár, 1,5 százalék a maximum, amit a kibocsátó levonhat. Nincs csatlakozási díj sem, így a rendszer bevezetése költségmentes, csak akkor vonják le a jutalékot, ha valóban fizettek is már a SZÉP Kártyával az elfogadóhelyen.

Nem is kell kártyaterminál?
A kártya elfogadásához nem kötelező POS terminálokat sem telepíteni. A SZÉP Kártyát akár a telefonos ügyfélszolgálaton át, akár internetes bejelentkezéssel is el lehet fogadni. Miután a jutalék alacsony, és lehetőség van egy egyszerű telefonhívás után elfogadni a kártyát, immáron a falusi turizmusban is lehet fizetni a kedvezményes juttatásként a SZÉP Kártyára kapott összegekkel. Azoknak pedig, ahol ennél nagyobb gyorsaságra van szükség, lehetőségük van az internetes elfogadást választani. Ám ha ez a tempó sem elegendő, mert ennél is gyorsabban kell fizetni, viszont továbbra sem szeretnének a rendes kártyás terminál költségeivel bajlódni, mód lesz olyan POS-terminált kérni, amely csak a SZÉP Kártya elfogadására alkalmas.

Hogyan lehet csatlakozni?
A csatlakozás akár munkáltatóként, akár elfogadóhelyként rendkívül egyszerű. Keresse fel a kibocsátók - a K&H Bank, az MKB Bank és az OTP Bank - honlapjait, töltse ki és küldje el a szerződéseket, és néhány héten belül a munkavállalók megkapják a kártyájukat, vagy máris fizethetnek önnél a SZÉP Kártyákkal.

Értékelés